REFLECTION ROOM is een initiatief dat ontstaan is vanuit de behoefte om de PASSIE voor film op een experimentele, onderzoekende en structurele manier te benaderen in COLLECTIEF verband. Anders dan in een traditioneel productiehuis waar de focus op het realiseren van een maatschappelijk renderend ‚artistiek’ product ligt, biedt reflection room ruimte en tijd, los van maatschappelijke en financiële eisen, dat een voor de auteur eerlijk proces aanmoedigd.

Productionele en artistieke ideeën worden besproken. Verschillende artistieke, technische en productionele fases van een artistiek proces (in het bijzonder die van de filmkunst) worden uitgeoefend. Het is zowel een abstract, virtueel LABO als een fysieke testruimte waar de DIALOOG tussen de verschillende mensen de reflectie van de (film)maker aanscherpen en verbreden.

Reflection room richt zich op het professionele circuit maar stelt zich ook bewust ONAFHANKELIJK op tegen over van de gangbare gecommercialiseerde circuit, omdat men gelooft dat vrijheid ons in staat stelt om de filmkunst een vruchtbare bodem te bieden die ook processen en producten toe laat die atypisch van karakter zijn. De zoektocht naar de persoonlijk artistieke taal ligt voorop.

We komen op regelmatige basis samen. Data, uren en locatie zijn gezien afhankelijk van de inhoud en de deelnemers, variabel.

Iedereen; scenaristen, video-KUNSTENAARS, producenten, acteurs, regisseurs, monteurs, cameramannen, componisten, sound-designers, kunstenaars uit andere disciplines, … gevorderd of pas beginnend is welkom.
Bij interesse gelieve contact op te nemen via
info@maitebaillieul.com