header

Nathan Baillieul

Nathan Baillieul

Nathan Baillieul, België’s meest ervaren en gevorderde dansleraar. In april 2011 behaalde Nathan als beste Europeaan de 21e plaats op de wereldkampioenschappen Irish Step Dance van CLRG in Dublin.

Op de jonge leeftijd van 4 jaar begon Nathan met zijn eerste danspasjes. Voordat hij in 1998 met Ierse dans begon, had Nathan reeds ervaring in meerdere dansstijlen waaronder klassieke ballet. Zijn passie ging echter uit naar Ierse en Schotse dans waarop hij zich als snel toespitste.

Nathan nam –zoals het hoort bij Ierse dans- deel aan wedstrijden in Europa waar hij heel wat 1e, 2e en 3e prijzen binnenhaalde. Ierse Step Dance stond toen op het vaste land Europa nog in zijn kinderschoenen. Pas in het begin van de jaren 2000 kende Ierse dans een enorme opbloei, waarop Ierse dansleraars uit o.a. Ierland, Engeland en Schotland immigreerden naar het vaste land van Europa en dansscholen openden. Het duurde niet lang of het competitieniveau begon drastisch te stijgen.

Voor Nathan werd het snel duidelijk dat er nog veel te leren was en bijgevolg verhuisde hij in 2005 naar Dublin om daar bij de gerenommeerde 'O’Sé (ook O'Shea) School of Irish Dance' les te volgen. Later verhuisde Nathan naar Berlijn, waar hij in 2008 zijn eigen Ierse dansschool opende.

Begin 2010 verhuisde hij naar München met één doel voor ogen: les volgen bij de gerenomeerde dansschool ‘Tìr nanÒg Germany’ onder leiding van Shane McAvinchey (TCRG, Riverdance) als voorbereiding op de wereldkampioenschappen. Al snel gaf hij er les aan dansers van alle leeftijden en niveaus.

April 2011: eindelijk was het dan zover; Nathan nam als eerste Belg ooit, deel aan de wereldkampioenschappen Irish Step Dance van CLRG in Dublin en behaalde er als beste Europeaan de 21e plaats.

In september 2011 startte Nathan de ierse dansschool ‘Eireann Dance Academy’ op in het Antwerpse. Zijn volgend doel is als eerste Belg een volwaardige Ierse Step Dance-leraar (TCRG) te worden.